DARČEK ZADARMO: pri nákupe nad €80 získate kožené puzdro Kapsey v hodnote €40.90

Ako čistiť koženú kabelku

Pred prvým použitím

Pred prvým použitím je veľmi dôležité koženú kabelku naimpregnovať, čo zabezpečí ochranu proti vode, prachu a nečistotám. Impregnačná vrstva na povrchu kabelky odpudzuje vodu, kvôli čomu aj v daždi, alebo vo vlhkom prostredí, sa koža úplne nepremočí a rýchlejšie potom vyschne. Impregnácia zároveň chráni kožu aj pred prachom a nečistotami,prach sa na povrchu tak ľahko nezachytí a vaša kabelka bude dlhšie chránená. My vám ako výborný prírodný prípravok na ochranu kabeliek odporúčame náš balzam z včelieho vosku. Včelí vosk je sám o sebe tvrdý, preto vám ho ponúkame v podobe jemnej pasty. Balzam kožu vyživuje a zabraňuje deformáciám pri každodennom používaní.

 

Na čo si dať pozor pri čistení kabelky

Keďže nejde o lacnú záležitosť, kožené kabelky by sme mali čistiť s najväčšou opatrnosťou a len s prípravkami na to určenými. Rozhodne na kabelky nepoužívajte krémy na topánky a iné lacné alternatívy na kožu. Pri čistení nepoužívajte horúcu vodu, po nej môže koža popraskať. Klasické mydlá, saponáty a iné čistiace prostriedky nechajte radšej na riad. Kožené kabelky by nemali byť premočené. Ak zmoknete, kabelku utrite jemnou handričkou a sušte zavesenú na ramienka pri izbovej teplote, určite ju nedávajte do sušičky, alebo na priame zdroje tepla.

Zbavte sa nečistôt prírodnou cestou

Ak vaša kabelka po dlhšom používaní nevyzerá ako nová, nezúfajte. Ani pravá koža sa nevyhne nástrahám vonkajšieho prostredia, ako je nekvalitné a prašné ovzdušie, vplyvy počasia, či mechanické opotrebovanie. Pokiaľ si všimnete nečistoty na vašej kabelke, je potrebné ich čo najskôr odstrániť, aby špina nemala čas usadiť sa. Na prírodnú kožu odporúčame len prírodnú cestu. Menšie nečistoty a prach odstráňte jemnou handričkou navlhčenou čistou vodou. Na väčšie znečistenie vám odporúčame náš 100% prírodný BIO čistič na kožu Bagind. Je to prípravok na vodnej báze a obsahuje tenzidy z konopného oleja a kvasníc, ktoré sú ideálne pri starostlivosti o pravú kožu. Pomocou kefky odstráňte z kože väčšie nečistoty, prípravok rozotrite priloženou handričkou a nechajte vstrebať.

Bagind – dobrodružstvo na celý život

O koženú kabelku sa treba starať dôkladne a používať prípravky na to určené. Čistite ich pomocou prírodných produktov a dávajte pozor pri sušení. S opravami sa obráťte vždy na odborníkov, v našich predajniach vám ochotne poradíme.Pri správnej starostlivosti vám kvalitný kožený výrobok vydrží aj na celý život.

Zdieľať

Ďalšie príbehy

Ako sa rodí nový Bagind

Ako sa rodí nový Bagind

Ako sa rodia naše výrobky aneb od návrhu na papieri až k vašim dverám.

Bagind pod stromček

Bagind pod stromček

Stále váhate s výberom ideálneho vianočného darčeku alebo potrebujete inšpiráciu pre vlastný list Ježiškovi?

Vianočné darčeky pre neho

Vianočné darčeky pre neho

Na základe našich skúseností sme dali dohromady niekoľko osvedčených tipov na darčeky, ktoré potešia naozaj každého muža. Vyhnite sa s nami predvianočnému stresu a nakúpte tento rok darčeky včas.

Vianočné darčeky pre ňu

Vianočné darčeky pre ňu

Neviete ako potešiť maminku, sestru ani manželku? Inšpirujte sa našimi tipmi na vianočné darčeky pre dámy.

Jarná starostlivosť o Bagind

Jarná starostlivosť o Bagind

Pripravte svoj Bagind na jar správnou starostlivosťou. Váš výrobok vám potom bude robiť radosť mnoho rokov.

Zoznámte sa s našimi výrobcami

Zoznámte sa s našimi výrobcami

Spoznajte našich indických výrobcov Dennisa a Deepesha a kolumbijského výrobcu Lindermana.

Jar s Bagind

Jar s Bagind

Ktoré kúsky Bagind doplnia Váš jarný šatník a sú ideálne na jar? Objavte naše tipy.

Kožený Valentín

Kožený Valentín

Tipy na valentínske darčeky pre mužov a ženy. Urobte si tento rok krásneho koženého Valentína!

Môj účet

Zabudli ste heslo?