Pomáhame tam, kde je to potrebné

Pomáhame tam, kde je to potrebné

Chceme Indii oplatiť to, čím nás obdarila. A preto prostredníctvom neziskovej organizácie MOST ProTibet už tretím rokom pomáhame tibetským deťom žijúcich v indickom exile. Z každého zakúpeného výrobku smeruje časť zárobku na podporu týchto detí. Každý zakúpený kožený výrobok Bagind im pomáha. Za rok 2020 sa vďaka vám, našim zákazníkom, podarilo vybrať 274 250,- Kč. Tieto peniaze poslúžili na nákup písacích potrieb, učebníc a zošitov pre 723 dětí na celý rok. Je to až neuveriteľná čiastka a veľmi vám za ňu ďakujeme.

Nezisková organizácia MOST ProTibet sa dlhodobo venuje rozvojovej pomoci. Úzko spolupracuje s charitatívnou organizáciou Tibetan Homes Foundation, ktorú založil v roku 1962 samotný Dalajláma. Tá momentálne pomáha viac než 2 500 tibetským deťom, žijúcim v exilových dedinkách v oblasti Mussoorie, v indickej časti Himalájí. Prostredníctvom MOST ProTibet dávame týmto deťom šancu na lepší a spokojnejší život. Organizácia na mieste poskytuje všetku starostlivosť zdarma a je plne závislá na daroch od organizácií či jednotlivcov.

Vzdelanie je kľúčom k lepšiemu životu

MOST ProTibet podporujeme už od začiatku založenia Bagind. V roku 2019 sme vďaka vám vybrali 75 895,- Kč, v roku 2020 už to bolo skor štvornásobok. Vďaka tomuto daru deti dostávajú potrebné školské pomôcky na celý školský rok. Vzdelanie detí zvyšuje ich šance pre uplatnenie na trhu práce a oni sa tak neocitnú na ulici. Projekt sa stará o štyri školy, ktoré ležia v odľahlých horských oblastiach vo výške viac ako 4000 m.n.m. V škole sa deti učia tibetštinu, hindštinu a angličtinu a všetky ďalšie dôležité predmety v súladu s ich kultúrou. Časom stráveným v škole to však nekončí. Organizácia se stará aj o siroty, ktoré žijú v malých komunitách s náhradnými matkami.

„Za tých sedem rokov na cestách som stretol nespočet ľudí, ktorí mi svojou láskou k človeku pomohli toľkokrát, že si všetky tie situácie už ani nepamätám. Vždy som si však sľuboval, že by som bol skutočne rád, keby som im to mohol raz nejak vrátiť. Niečo urobiť. Niečo, čo naozaj pomôže. Som preto veľmi rád, že sa nám to cez Bagind darí.“

Lukáš Matějček, zakladateľ Bagind

Zdieľať

Ďalšie príbehy

Ako sa rodí nový Bagind

Ako sa rodí nový Bagind

Ako sa rodia naše výrobky aneb od návrhu na papieri až k vašim dverám.

Bagind pod stromček

Bagind pod stromček

Stále váhate s výberom ideálneho vianočného darčeku alebo potrebujete inšpiráciu pre vlastný list Ježiškovi?

Vianočné darčeky pre neho

Vianočné darčeky pre neho

Na základe našich skúseností sme dali dohromady niekoľko osvedčených tipov na darčeky, ktoré potešia naozaj každého muža. Vyhnite sa s nami predvianočnému stresu a nakúpte tento rok darčeky včas.

Vianočné darčeky pre ňu

Vianočné darčeky pre ňu

Neviete ako potešiť maminku, sestru ani manželku? Inšpirujte sa našimi tipmi na vianočné darčeky pre dámy.

Jarná starostlivosť o Bagind

Jarná starostlivosť o Bagind

Pripravte svoj Bagind na jar správnou starostlivosťou. Váš výrobok vám potom bude robiť radosť mnoho rokov.

Zoznámte sa s našimi výrobcami

Zoznámte sa s našimi výrobcami

Spoznajte našich indických výrobcov Dennisa a Deepesha a kolumbijského výrobcu Lindermana.

Jar s Bagind

Jar s Bagind

Ktoré kúsky Bagind doplnia Váš jarný šatník a sú ideálne na jar? Objavte naše tipy.

Kožený Valentín

Kožený Valentín

Tipy na valentínske darčeky pre mužov a ženy. Urobte si tento rok krásneho koženého Valentína!

Môj účet

Zabudli ste heslo?